Červencový úvodník

Vážení kolegové a kamarádi,

tak už tu máme měsíc červenec. První měsíc prázdnin. Náš kroužek se v posledním týdnu školního roku uzavřel. Byli jsme létat na Velké Dobré. Vzali jsme model Step One a kluci si vzali své Átrojky.  Ze začátku byl Step one neustále v permanenci. Pak ale zájem pomalu ubýval. Přesto Matyáš s modelem dolétal i druhou baterii. V mezičase jsme se snažili zalétat ty Átrojky, což se v jednom případě podařilo, ale ve druhém nikoliv. Model byl šíleně zkroucený.   Kromě dětí a mě byl s námi Pavel Bačina a Štěpán, který polétal s RESkou. Bylo to pěkné odpoledne. Osobně, kdybych byl ve věku našich kluků, jel bych domů nadšený. Přesto mě připadalo, že ne u všech tomu tak bylo. Netuším, možná je to pro ně až příliš namáhavé být venku. Přitom bylo krásně, Pavel měl s sebou pro ně vodu na pití, mohli létat s RC modelem. Příliš všední v době mobilů – možná.

Červen byl samá akce. K RESkám se opět vrátím samostatným článkem. Pylonáři měli napilno. Kamil zalétal hned na třech soutěžích. Ta poslední bylo MČR. Z něj bude určitě od Kamila reportáž. Byli jsme v Blatné na přátelské návštěvě. Historici měli 1. Mistrovství světa. Jirka Hruška má dva tituly, Romanu Fouskovi se vůbec nezadařilo. Byl smutný, ale když jsem s ním mluvil, už to trápení z něj spadlo.

V červenci nás čeká závod halovek v Černošicích. Již se těším. Resky také určitě budou. Plánuji, že půjdu s dětmi na letiště. Pořídil jsem si vysílačku, která umí přijímat letecké pásmo. Člověk získá trochu přehled o dění a může zareagovat dříve, než se stroj k modelu přiblíží. Vyzkoušel jsem to již dvakrát.

Rozhodl jsem se, že příští rok uspořádáme Mistrovství republiky v halových kategoriích. Již jsem to domluvil s Tomášem Ciniburkem a Lukášem Voseckým.

Přeji vám krásné chvíle při modelařině .

Jirka Hloušek